dijous, 10 de novembre del 2011

7 de novembre de 1659 - 5 de novembre de 2011, 352 anys de resistència!! Maulets La Garrotxa als actes de la Diada de la Catalunya Nord!!

Membres de l'assemblea de Maulets de la Garrotxa van acudir a la tradicional Diada de la Catalunya Nord que es va celebrar dissabte passat a Perpinyà i en la qual es va cloure el Correllengua 2011. Tot i l'amenaça de la pluja, un miler de persones es van manifestar pels carrers de Perpinyà . Grups de grallers i castellers van donar un caire festiu a una marxa que llançava proclames reivindicatives en el camp lingüístic i per la reunificació total de la nació catalana. L'assemblea de Maulets la Garrotxa va participar activament de la manifestació encapçalant el bloc del jovent independentista.

A l'arribada al Castellet l'activista nord-català Hervé Pi va llegir el manifest independentista de la federació d'entitats nord-catalanes , i seguidament des de dalt del castell es va despenjar l'estelada gegant de Maulets la Garrotxa. Finalment es va fer la marxa de torxes, enguany obstaculitzada per la pluja, fins a la Casa Musical, on s'hi van fer els concerts dels grups Rauxa, Les 100 G de Têtes i At Versaris.

Maulets, el jovent independentista i revolucionari, va fer una crida a enfortir els lligams amb la Catalunya Nord durant tot l'any i a reivindicar el català com a llengua comuna des de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada